Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Θέμα: Βραβείο...
Βραβείο... γαϊδάρου σε ασυνείδητους οδηγούς























ΓΡΑΦΕΙ Η ΡΟΥΛΑ ΓΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ryiakopoulou@pegasus.gr
Και το βραβείο του μεγαλύτερου! ! ! «γάιδαρου» απονέμεται στον ασυνείδητο οδηγό που πάρκαρε προκλητικά πάνω στο πεζοδρόμιο, στο κίτρινο ανάγλυφο διάδρομο για τους τυφλούς.
Ο διαγωνισμός του μήνα σηματοδοτήθηκε από αρκετό ανταγω νισμό, αφού μεταξύ των υποψηφίων υπήρχαν οδηγοί που είχ αν «βολέψει» τα αυτοκίνητά τους σε διαβάσεις πεζών, σε πεζό δρομους, σε στάσεις λεωφορείων, ακόμη και μέσα σε δενδρόφυ τη περιοχή.
Τα... «Οσκαρ της αδιαφορίας προς τους πεζούς» απονέμουν οι «Πάνθηρες των Δρόμων», πολίτες στους οποίους δεν αρκεί να γκρινιάζουν κάθε φορά που ένα αυτοκίνητο ή μία μηχανή κά νει τη ζωή τους δύσκολη στην πόλη και γι’ αυτό αποφά σισαν να αναλάβουν δράση.
«Όπλο» τους ο... «γάιδαρος», ένα φωσφοριζέ πορτοκαλί αυτο κόλλητο σε σχήμα ρόμβου, στο οποίο απεικονίζεται ένας γάι δαρος μέσα σε αυτοκίνητο και από κάτω αναγράφεται «Είμαι γάιδαρος. Παρκάρω όπου γουστάρω».
Το αυτοκόλλητο βρίσκει τη θέση του στο παρμπρίζ του παρα βάτη οδηγού, προκειμένου να τον συνετίσει και να τον κάνει να σκεφτεί την επόμενη φορά που θα θελήσει να παρκάρει σέ βάρος της μητέρας που πάει βόλτα το μωρό της με το καρότσι, του τυφλού, του ατόμου που χρησιμοποιεί αναπηρικό καρότσι, του πεζού που απλά μετακινείται στην πόλη.
Όπως εξηγούν οι «Πάνθηρες» στον δικτυακό τους κόμβο www.streetpanthers.gr, «κολλάμε μόνο στα αυτοκίνητα που είναι προκλητικά παρκαρισμένα.
Σε αυτά που βρίσκονται πάνω σε ράμπες και πάνω στις διαβάσεις, αφήνοντας λιγότερο από 1,20 εκατοστά (δυόμισι πλάκες πεζοδρομίου) για τη διέλευση πεζών.
Σ' αυτά που βρίσκονται πάνω σε πεζοδρόμιο αφήνοντας και πάλι λιγότερο από 1,20 εκατοστά. Συγχωρούμε αυτόν που έκανε προσπάθεια να αφήσει χώρο για τους πε ζούς. Κολλάμε μόνο σε περιπτώσεις που τα πεζοδρόμια θα ήταν προσπελάσι

μα αν δεν υπήρχαν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Δεν έχει νόημα να κολλάμε σε κάποιον που ανέβηκε στο πεζο δρόμιο, το οποίο ύστερα από πέντε μέτρα είναι έτσι κι αλλιώς κλεισμένο από μια περίφραξη ή ένα οικοδομικό έργο σε εξέλιξη. Γενικά, τιμωρούμε την αδιαφορία προς τους πεζούς και όχι την ανυπακοή στα σήματα στάθμευσης.

Κολλάμε μόνο στα τζάμια. Δεν κολλάμε σε σημεία όπου η αφαίρεση του αυτοκόλλη του μπορεί να καταστρέψει τη βαφή. Προσέχουμε ώστε να μην προκαλούμε ζημιές.

Ο παραβάτης δεν είναι εχθρός, είναι απλά απερίσκεπτος.
Αποφεύγουμε την αντιπαράθεση με τον παραβάτη οδηγό. Εξηγούμε ευγενικά ότι και οι πεζοί έχουν δικαιώματα».
«Το site με τους Πάνθηρες και η μαζική διακίνηση των αυτοκόλλητων και εντύπων ξεκίνησε στα τέλη του 2006 από τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε... «γαϊδουροκολλητή» και... «γάιδαρο». «
Η πιο συνηθισμένη αντίδραση παράνομου οδηγού, όταν του κολλάμε τον γάιδαρο στο τζάμι, είναι να προσποιείται πως δεν είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.
Βέβαια έχω έρθει σε φραστική αντιπαράθεση μία - δύο φορές, αλλά ο παραβάτης γρήγορα αντιλήφθηκε το λάθος του».
Επιδημία η παράνομη στάθμευση
Το μέγεθος του προβλήματος με την παράνομη στάθμευση των οχημάτων αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία των Διευθύνσεων Τροχαίας Αττικής και Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην Αττική κατά το περασμένο έτος είχαμε 130.231 βεβαιωθείσες παραβάσεις σταθμεύσεων, δηλαδή κατά μέσο όρο 10.852 παραβάσεις τον μήνα. Φέτος, μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2007, οι παραβάσεις στάθμευσης έφταναν τις 69.690, δηλαδή κατά μέσο όρο 7.743 παραβάσεις τον μήνα.
Δύσκολη η κατάσταση και στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, αφού το 2006-2007 βεβαιώθηκαν 29.958 παραβάσεις παράνομης στάθμευσης


ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΝΘΗΡΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ. ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ
ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ!
ΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ 210-2923785.ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ(ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ)
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.
Συνταξ: Εργαστηριακός, Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος και Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, ΑμεΑΙ, στην Ελλάδα.
Ιδρυτής και Υπεύθυνος τής Ελληνικής 1ης Εθελοντικής Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου.
http://www.google.gr/ = Γράφεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ