Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ !!!











Χωρίς υπολογιστή τα παιδιά με αναπηρία

Όλοι οι μαθητές της α’ γυμνασίου πήραν πριν από λίγο καιρό δώρο από την πρώην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έναν υπολογιστή. Όχι όμως όλα τα «πρωτάκια» του Γυμνασίου.
Τα παιδιά με αναπηρία έμειναν εκτός, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εκ των πραγμάτων άλλη μια διαχωριστική γραμμή, άλλη μια διάκριση. Στα Γιάννενα, ο αριθμός των μαθητών α’ γυμνασίου με αναπηρία φτάνουν περίπου στους 15.
Τα έξι με επτά παιδιά από αυτά, κατά κάποιο τρόπο, πήραν υπολογιστή ενώ τα υπόλοιπα όχι. Πώς έγινε αυτό; Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, όλα οφείλονται σε ένα… λάθος. Το λάθος εστιάζεται στα παιδιά που πήραν τον υπολογιστή, ενώ δεν έπρεπε!
Το όλο θέμα φέρνει στο προσκήνιο το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Νομού Ιωαννίνων, το οποίο έγινε αποδέκτης καταγγελίας γονιού. Ο εν λόγω γονιός απευθύνθηκε στον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εμμανουήλ Μαγγιώρο για να πάρει μια απάντηση που το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «ρατσιστική». «Αλήθεια ποιος τον έχει ορίσει κριτή (σ.σ. τον κ. Μαγγιώρο) για να ορίζει πώς πρέπει να διανεμηθούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές; Πώς αποφαίνεται ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ότι κάποια παιδιά ‘ξέρουν’ ή δεν ‘δεν ξέρουν τι τους γίνεται’; Μήπως από τους υπόλοιπους μαθητές έχει ζητηθεί… ‘τεστ ευφυΐας’ για να τους δοθεί ο υπολογιστής;» αναφέρει το ΠΑΜΕ στην καταγγελία του. Επιπλέον καταγγέλλει τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ότι «ασπάζεται το αντιπαιδαγωγικό ‘δόγμα’». «Θεωρούμε ότι ειδικά τα παιδιά με αναπηρία θα έπρεπε να παίρνουν πρώτα απ’ όλα υπολογιστή, καθώς σε πάρα πολλές περιπτώσεις η προσέγγιση γνωστικών αντικειμένων μέσω προγραμμάτων του υπολογιστή τα βοηθάει να ξεπεράσουν προβλήματα που έχουν σχέση με τις ιδιαιτερότητές τους» καταλήγει το ΠΑΜΕ.

Τι απαντά η δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Ο κ. Μαγγιώρος σε δήλωσή του στον «Η.Α.» εξηγεί ότι το πρόγραμμα με τους υπολογιστές δεν αφορούσε τα παιδιά με αναπηρία. «Η πρώην ηγεσία του υπουργείου σκεφτόταν στα παιδιά αυτά να δώσει ειδικούς υπολογιστές, με υποστηρικτικές τεχνολογίες. Γι’ αυτό και τα είχε εξαιρέσει από το συγκεκριμένο πρόγραμμα» τονίζει. Αν όντως ήταν τέτοια η πρόθεση της πρώην κυβέρνησης, τότε θα είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία και θα δώριζε τους υπολογιστές την ίδια περίοδο που τα υπόλοιπα παιδιά τούς έπαιρναν στα χέρια τους. Όπως και να έχει, αποδεικνύεται ότι τα παιδιά με αναπηρία δεν βρίσκονταν στις προτεραιότητές της.
Στα Γιάννενα, μερικά παιδιά με αναπηρία πήραν τους… κανονικούς υπολογιστές από ένα λάθος, όπως μας εξηγεί ο κ. Μαγγιώρος. «Υπολογιστές πήραν τα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου, από λάθος υπαλλήλου στο 2ο Γραφείο» τονίζει. Προφανώς, αντίστοιχο λάθος δεν έγινε για τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), οι γονείς των οποίων διαμαρτύρονται.
Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαντά και στον χαρακτηρισμό του ΠΑΜΕ περί ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους του. «Αν ήμουν ρατσιστής με τα παιδιά με αναπηρία, δεν θα έκανα ότι μπορούσα για να γίνει ειδικό λύκειο. Έχουμε πάρει ήδη την έγκριση και αυτή τη χρονιά θα προετοιμαστούμε για να λειτουργήσει του χρόνου το λύκειο καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην εκπαίδευση των παιδιών αυτών» τονίζει.
Είτε από λάθος είτε όχι, σημασία έχει ότι τα παιδιά με αναπηρία θα μπορούσαν αυτή τη στιγμή να έχουν κάποια τεχνολογικά βοηθήματα στα χέρια τους. Το υπουργείο Παιδείας όμως τα άφησε απέξω, και συνεχίζει να τα αφήνει.



EYXARISTOYME TON HPEIRΩTIKO AGΩNA.



ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και ΗΘΟΣ! με έργα και συνεχή αγώνα, όχι με λόγια και υποσχέσεις. Ο καθένας από όπου μπορεί. Για να σχηματιστεί μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ χωρίς διακρίσεις χωρίς χρώματα ώστε να μπορέσουμε όλοι κάποτε να κοιταχτούμε στα μάτια ειλικρινά ! Γιατί τότε θάχουμε πετύχει να φτιαχτεί η ΓΗ μας απ΄ άκρη σε άκρη, μια ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, που το αυτονόητο θα δίνεται απλόχερα, χωρίς επαιτεία. Να φτιάξουμε ένα ΚΟΣΜΟ πού να χωρά όλους τους ΚΟΣΜΟΥΣ μέσα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!

ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

(ΝΟΜΙΚΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΙΑΚΟΣ)

Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.

Μηχανικός Εργαστηριακός Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.

Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.

Μέλος κ Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.

Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, ΑμεΑΙ, στην Ελλάδα.

Ιδρυτής κ Υπεύθυνος της Ελληνικής Πράσινης Εθελοντικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς κ Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες κ τα ΑμεΑ.

Πρ. Αντιπρόεδρος του 1ου Πράσινου Ξενώνα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, ΑμεΑ κ Τρίτης Ηλικίας στον Σκαραμαγκά.

Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Εξωραϊστικού & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου.

http://users.otenet.gr/~fracisko/

www.pasipka.gr/

www.e-galatsi.gr/

http://7frag.spaces.live.com/Blog/

http://frang-koynanis.blogspot.com/

http://www.google.gr/ =Γράφεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ Η ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

http://ano-galatsi.blogspot.com/

http://otan-dineis-pote-de.pblogs.gr/

http://www.enisxisi.gr/

http://www.facebook.com/home.php?ref=home#/profile.php?id=1664446772&ref=profile

http://www.e-grammi.gr/

http://www.ecogreens-gr.org/cms/

http://e-thesprotia.pblogs.gr/2009/04/oikologoi-prasinoi.html#comments

http://ecologypress.pblogs.gr

http://www.pasok.gr/portal/resource/section/TheSocialAgreement

ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΓΙΑ Τ' ΑμεΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ.