Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ. Ο ΤΣΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΖΟ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. ΤΣΙΠΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑΛΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ...ΦΤΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΕΤΕ ΤΗ ΓΩΝΙΑ!


ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ

Τα πεζοδρόμια ανήκουν και με τη «βούλα» στα... αυτοκίνητα Το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, ανερυθρίαστα και στυγνά, απεφάνθη:Ασφαλώς και μπορούμε να παρκάρουμε στα πεζοδρόμια, ακόμη κι αν έχουν σκαλοπάτια, ακόμη κι αν καταστρέφονται ταλαίπωρα δενδρύλλια, ακόμη κι αν γκρεμίζονται στύλοι και οδοδείκτες! Ας δημιουργούνται παγίδες για τους πεζούς! Ποιος ασχολείται με δαύτους. Στο κάτω κάτω, βρε αδελφέ, η στάθμευση είναι κοινωνική επιταγή.Πρόκειται για εγκληματική αντίληψη την οποία δυστυχώς υποστηρίζουν και οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο δήμαρχο Γαλατσίου, Κυριάκο Τσίρο: Τα πεζοδρόμια στο Γαλάτσι ανήκουν εφεξής και με τη «βούλα» των Αρχών όχι στους πεζούς, στους ηλικιωμένους, στα παιδιά, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά στα αυτοκίνητα. Η είδηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δευτερεύουσα και τετριμμένη, αφού όσοι κινούμαστε στις ελληνικές πόλεις ζούμε καθημερινά ανάλογες καταστάσεις. Το ζήτημα όμως δεν είναι καθόλου μα καθόλου μικρό.Μικρή είναι η οδός Παρθενόπης, μια απότομη ανωφέρεια στα όρια Γαλατσίου και Άνω Κυψέλης, στη γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Το μήκος της είναι - δεν είναι 30 μέτρα. Λόγω κλίσης έχει αντιολισθηρό οδόστρωμα και εκατέρωθεν πεζοδρόμια με ψηλά σκαλοπάτια. Πριν από 5-6 χρόνια στο μικρό δρομάκι στάθμευαν μετά φόβου Θεού ελάχιστοι. Στη θέση των ταπεινών διώροφων όμως άρχισαν να ξεφυτρώνουν πανύψηλες πολυκατοικίες και οι θέσεις στάθμευσης έγιναν είδος εν ανεπαρκεία. Τα σκαλοπάτια, λοιπόν, φάνταζαν σαν μια πρώτης τάξεως λύση.Από τις 8 και μετά κάθε βράδυ καταλαμβάνονται από αυτοκίνητα που συχνά πρέπει να κάνουν όπισθεν στα σκαλιά για να ξεπαρκάρουν. Το άρωμα του αγιοκλήματος και των γιασεμιών έχει αντικατασταθεί προ πολλού από τη χαρακτηριστική οσμή καμένων δίσκων-πλατό. Εξυπακούεται ότι ξεριζώθηκαν και τα τρία δεντράκια που φύτεψαν και πότιζαν οι γείτονες. Σε αρκετά σημεία τα σκαλοπάτια υποχωρούν παραπέμποντας τους πεζούς στο «μέγα έλεος». Ο στύλος με το οδόσημο που ο δήμος πλήρωσε αδρά και τοποθέτησε, κείτεται εδώ κι ένα χρόνο σε παρακείμενο οικόπεδο, αφού η παρουσία του εμπόδιζε κάποιον αδέξιο οδηγό τζιπ.Καίτοι δεν μένω πια εκεί, κατέθεσα για λογαριασμό των κατοίκων στις 12/2/2007 αίτηση προς τις υπηρεσίες του δήμου, ζητώντας το αυτονόητο: Να τοποθετηθούν κάγκελα ούτως ώστε να δοθεί τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση. Περιμέναμε έναν ολόκληρο χρόνο και -ω του θαύματος- το θέμα έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Ζώης... εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος, επικαλούμενος κοινωνικούς λόγους. «Κάναμε αυτοψία και διαπιστώσαμε ότι θα χαθούν 8 θέσεις πάρκινγκ», επιχειρηματολόγησε! (Παρεμπιπτόντως, τις είχε μετρήσει σωστά ο αθεόφοβος!) «Μα, από πού; Από το πεζοδρόμιο και τα σκαλοπάτια;» αναρωτήθηκαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ο αντιδήμαρχος όμως ήταν ανένδοτος. Λίγη ώρα νωρίτερα ο ίδιος είχε εντοπίσει στα αρνητικά της ανακύκλωσης το ότι «οι μπλε κάδοι θα μειώσουν τις θέσεις στάθμευσης».

Να υποθέσουμε ότι γι' αυτό η ανακύκλωση στο Γαλάτσι βρίσκεται στο σημείο μηδέν;Τελικά, σύσσωμη η συμπολίτευση απέρριψε το αίτημα με το παραπάνω σκεπτικό. Διαφώνησε, προς τιμήν της, η αντιπολίτευση.
Μπορεί εάν θέλει ο δήμαρχος και οι σύμβουλοί του να δέχονται αυτοκίνητα στις κρεβατοκάμα

ρες και στα σαλόνια τους.

Μπορούν ακόμη να κατασκευάσουν και πάρκινγκ!

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δικαιούνται να απαξιώνουν ένα δημόσιο αγαθό, εν προκει

μένω τα πεζοδρόμια, το οποίο άλλωστε εκλέχτηκαν για να υπηρετούν και όχι για να ευνοούν την παρανομία.Μετά την «ιστορική» απόφαση του Δήμου Γαλατσίου, δικαιούται άραγε η δημοτική αστυνομία να ξαναεκδώσει κλήσεις για παράνομη στάθμευση; Μήπως πρέπει να προσέλθουν στα ταμεία του δήμου όσοι έχουν πληρώσει στο παρελθόν σχετικά πρόστιμα, προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματά τους; Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται περί απλού τραγέλαφου, καθώς αποδει κνύεται ότι οι πολίτες του Γαλατσίου έχουν εμπιστευτεί την καθημερινή τους ζωή σε άκρως επικίνδυνους εκπροσώπους.

Όσον αφορά την ανακύκλωση, τέλος, μόνο κάποιος διεστραμμένος νους θα μπορούσε να βάλει στην ίδια ζυγαριά τους μπλε κάδους με τις θέσεις στάθμευσης. Νόμιμες ή παράνομες. Ελάτε τώρα. Στο Γαλάτσι αυτά θεωρούνται ψιλά γράμματα. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, να ενδιαφερθεί για τον πλανήτη μια δημοτική αρχή που έρχεται από «άλλον πλανήτη»;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/03/2008


ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΝΕΡΙΝΟ, ΜΠΕΣΑΛΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΟΦΙΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ. ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 17 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΟΥΝΤΑ Κ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣ !

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.
Μηχανικός Εργαστηριακός, Εκπαιδευτικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος και Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
Ιδρυτής & συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης&μέριμνας ΑμεΑΙ στην Ελλάδα.
Ιδρυτής και Υπεύθυνος της Ελληνικής Εθελοντικής Ομάδας Ανιδιοτελούς Προσφοράς &Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
http://www.google.gr/ = Γράφεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: