Δημοφιλείς αναρτήσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΨΥΧΗΣ! ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ! ΟΤΑΝ ΔΙΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΙΩΘΕΙΣ!Όταν πάς όπου σου ζητηθεί ανά το κόσμο για να βοηθήσεις η & να μάθεις στους συνανθρώ πους τέχνες, ώστε να αυτονομηθούν και να μπορέσουν να πατήσουν γερά στα πόδια τους, είναι προσφορά? Είναι εθελοντισμός? είναι κοινωνική αλληλεγγύη ?Όταν τους βοηθήσεις να καλλιεργήσουν, να μαζέψετε μαζί τους καρπούς της διαβίωσης τους, είναι εθελοντισμός?

Όταν τους οργανώσεις την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, για καλύτερη υγεία και πιο καλή διαβίωση, αυτό είναι κοινωνική αλληλεγγύη ?Όταν από το στέρημα σου, βοηθήσεις με το να ντύσεις και να ταΐσεις, συνανθρώπους σε άθλια κατάσταση που οι κυβερνώντες…τους έχουν εγκαταλείψει είναι προσφορά ψυχής αυτό ? Τελικά τι θέλουμε? Να εγκαταλείψουμε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ γιατί μπορεί στο Κράτος να είναι βάρος και έμμεσα να μην τους θέλει πιθανά ? Απλά τότε ας σταματήσουμε να βοηθάμε πια, όποια ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσπάθεια.(Σίτιση,Ένδυση,Παιδεία,Υγεία,Αθλητισμό,Πολιτισμό,ιατροφαρμακευτική - περίθαλψη, πότισμα πράσινου, περιβάλλον, Αδιαφορία και εγκατάλειψη πλατειών, Αδιαφο ρία Αποξήλωσης Κεραιών Θανάτου Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας και να αφήσουμε τους σπόνσορες τους εμπόρους ναρκωτικών όπλων, παιδιών και γυναικών, να συνθλίβουν και να εξαγοράζουν τα πάντα με το ΜΑΜΩΝΑ χωρίς, για όλα τούτα να μη κουνάμε και λίγο το χεράκι μας).
Ας πετάξουμε ΛΟΙΠΟΝ! ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ! ! ! όλους ! τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας, που δεν μπορούν, σε έναν καινούργιο, ΚΕΑΔΑ! μια και το κράτος δεν μπαίνει μπροστάρης και αδιαφορεί πλήρως, για τα πάντα, η και αδυνατεί !
Γιατί τα συμβόλαια της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ αυτοί που τα υπόγραψαν άλλα λένε.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ. ΘΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ. ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ. Γι’ αυτό ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.
Τέλος δεν ξεχνάμε ποτέ ότι και για το αυτονόητο χρειάζεται συνεχής αγώνας μαζί με την προσφορά ψυχής.

Πολλές φορές οι ανά τον κόσμο ερευνητές έχουν αναρωτηθεί, για ποιο λόγο στις σύγχρονες ναρκισσιστικές κοινωνίες, υπάρχουν άνθρωποι! που προσφέρουν εθελοντική εργασία, στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων των δήμων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, φορέων, η μεμονωμένων, ομάδων. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά θεωρείται από πολλούς αξιοθαύμαστη, αλλά από τους ψυχολόγους αινιγματική, αφού όχι μόνο δεν υπάρχει εμφανές! προσωπικό όφελος, αλλά ενίοτε συνεπάγεται, για τον εθελοντή, απώλεια χρόνου και επιπρόσθετο άγχος.(Αυτό εφαρμόζουμε εμείς ως ομάδα κοινωνικής Αλληλεγκύης στο Γαλάτσι & όπου μπορούμε, με ειδικό όρο στο νομικό μας πλαίσιο, δεν δίνουμε, ούτε παίρνουμε χρήματα από κανέναν). Είναι όμως έτσι, όλες οι ΜΚΟ? η κάτι άλλο ? που μόνο στα λόγια είναι ΜΚΟ και κάποιες από αυτές χρηματοδοτούνται αδρά και το 70% πάει σε διοικητικά έξοδα & κανείς δε ξέρει το πραγματικό, έργο & το μέγεθος, της ανιδιοτελούς όπως φαίνεται προσφοράς τους προς το συνάνθρωπο! Ερευνητές Ψυχολόγοι και Ψυχίατροι, από όλο το κόσμο! μετά από εικοσαετή έρευνα με εθελοντές εντόπισαν πέντε βασικά κίνητρα εθελοντισμού πού τελικά ανάγεται σε τρόπο ζωής :
1)Αξίες: Για ικανοποίηση προσωπικών αξιών ή ανθρωπιστικών ιδεωδών.

2)Ενδιαφέρον για την κοινότητα: Βοήθεια προς μια ομάδα με την οποία το άτομο αισθάνεται συνδεδεμένο.

3)Ενίσχυση του αυτοσεβασμού: Προκειμένου ο εθελοντής να νιώσει καλύτερα ή να αποφύγει πιέσεις.

4)Κατανόηση: Γνωριμία με άλλους ανθρώπους. τόπους ή πολιτισμούς και συνεπώς καλύτερη κατανόηση αυτών.

5)Προσωπική ανάπτυξη: Μια πρόκληση για προσωπική βελτίωση, προώθηση της επαγγελματικής σταδιοδρομίας.Τα άτομα νεαρής ηλικίας συνήθως αναπτύσσουν εθελοντική δραστηριότητα για να προωθήσουν την καριέρα τους, ενώ εθελοντές μεγαλύτερης ηλικίας(όχι όλοι)κινητοποιούνται από πιο αφηρημένες αξίες! όπως ο ανθρωπισμός, ή η συμμετοχή στη δράση της κοινότητας τους.
Το θέμα του κοινωνικού εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, εμείς το βλέπουμε (μη διαφωνώντας σε πολλά απ’ τα πιοπάνω) ακόμη πιο διαφορετικά από τους εκφραστές, μιας άλλης νοοτροπίας (ΜΑΡΑΘΩΝΙΩΝ - ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ - ΠΕΙΝΑΣ, κ.λ.π.)που πίσω κρύβονται κύριοι και κυρίες που αυτοπροβάλλονται με το δήθεν έργο τους & τις πιο πολλές φορές, απομυζούν τον κρατικό κορβανά σε έργα κατασκευαστικά, αλλά και σε άφθονο χρήμα που ανήκει ουσιαστικά σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ! που ποτέ, η σπάνια αν προτιμάτε καλύτερα, το διαχειρίζονται οι ίδιες για τις πραγματικές τους ανάγκες… Δηλαδή ποτέ δε παραμένουμε ουδέτεροι, αλλά παλεύουμε ΟΛΟΙ συλλογικά με ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ πάντα το ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ στην Πατρίδα μας, αλλά και σ’ όλο τον κόσμο. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που εκφράζουμε απέναντι στους συνανθρώπους είναι πολιτική, οικονομική, αλλά και ηθική. Έτσι θέλουμε να δείξουμε στον Ελληνικό ΛΑΟ, ότι δεν υπάρχουν μόνο οξυμένα προβλήματα στη γειτονιά, στη επαρχία, σε όλη τη ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλά και σ’ όλους τους λαούς της γης.

Η πραγματική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για όλους εμάς, που πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στον ΑΝΘΡΩΠΟ! είναι να προσφέρουμε με τη ψυχή μας στο μέτρο που μπορούμε, σε όλους ανεξαιρέτως. Χωρίς διακρίσεις, τη βοήθειά μας ΚΑΙ για όποιο δήποτε πρόβλημα κληθούμε, επικουρικά!
Αλλά μπροστάρης πάντα το ΚΡΑΤΟΣ.(όχι άλλος προσφέρει, άλλος φαίνετε και άλλος εκμε
ταλλεύεται τις ευαισθησίες μας)Μόνο έτσι, θα μπορέσουμε πραγματικά κάποτε, να κοιτάμε ΙΣΙΑ στα μάτια! Όλους τους ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ μας! αλλά κυρίως τα παιδιά όλου του κόσμου! τα παιδιά μας.
Δημιουργώντας για όλους ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για μια ΖΩΗ πιο όμορφη! όπου το αυτονόητο θα προσφέρεται απλόχερα και δίκαια(χωρίς να χαράζουν άλλοι την ρώτα τους), αλλά οι ίδιοι χωρίς συμβιβασμούς και επαιτεία. Και θα αγκαλιάζει πάντα και πάνω απ’ όλα το ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ.

ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.Εκπαιδευτικός Μηχανικός - Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
Μέλος & Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά & άλλα προβλήματα. Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης ΑμεΑ στη Ελλάδα.
Ιδρυτής και υπεύθυνος της Εθελοντικής ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγκύης Γαλατσίου.
Πρ. Πρ. Εκπολιτιστικού Εξωρ & Αθλητικού Συλλόγου Άνω Γαλατσίου &μέλος ΔΣ στην Ένωση-Γαλατσίου 20 χρόνια. Πρ. Πρόεδρ. Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων και συντονιστικών επιτροπών στη Παιδεία 12 χρόνια
Μέλος τής Επιτροπής Ανθρωπιστικής βοήθειας, και της επιτροπής Κατά των κεραιών του θανάτου, στο Γαλάτσι.
http://users.otenet.gr/~fracisko/
www.pasipka.gr/
www.e-galatsi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: